Der var en del grøntsager tilbage, efter jeg lavede denne lækre grøntsagslasagne. De skulle naturligvis ikke gå til spilde, og det skal grøntsagerne i jeres køleskab heller ikke.

Det er derfor, vi har kategorien Tøm Køleskabet, og derfor jeg kreerede dagens risret. Så I kan bruge lige netop de grøntsager eller kødrester, der må være tilbage. Dette er altså blot et udgangspunkt – og ja, I må gerne tilføje lidt kødstrimler, hvis I vil.


Vegetarisk onepot risret

Ingredienser til 4-6 personer:

  • 4 dl ris
  • 8 dl vand
  • 2 spsk olie
  • 1 grøntsagsboullionterning
  • 1 peberfrugt
  • 1 squash
  • 3 gulerødder
  • 5 forårsløg
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber
  • Valgfrie krydderier – for eksempel paprika, spidskommen eller basilikum
  • Eventuelt lidt revet parmesan
  • Eventuelt lidt færdigstegt kød – for eksempel bacon- kalkun- eller kyllingestrimler
  1. Skær alle grøntsagerne ud i den ønskede størrelse tern og svits dem i olien, efterhånden som de bliver klar.
  2. Når de har stegt i 5-10 minutter tilsættes resten af ingredienserne med undtagelse af krydderier og parmesan, så det kan få lov til at stå at koge.
  3. Når det har kogt i 20-30 minutter eller indtil risene er klar, smages retten til med krydderier og eventuelt parmesan.

3 trin og kun en gryde – lettere bliver det simpelthen ikke. Og så smager det også virkelig lækkert, det er den perfekte madpakke.

Jeg bliver i hvert fald kun mere og mere fan af de kødfrie dage, næsten uger, så sig til, hvis I vil have flere vegetariske opskrifter.
Har I én jeg bare skal prøve?

Smil til dig!
Laura // LMinside<3

Facebook Instagram Bloglovin’

 

TILMELD NYHEDSBREV